Neem vrijblijvend contact op

Kun jij jezelf en andere motiveren?

Ben jij gemotiveerd om vandaag het beste uit jezelf én uit je medewerkers te halen? Wat de beweegredenen zijn tot bepaald gedrag en motivatie is, is niet altijd zichtbaar, maar ze bepalen in hoge mate hoe iemand functioneert. Als je bij een medewerker gedragsverandering wenst, is het belangrijk om te weten wat hem of haar motiveert.

Motivatie is de drijfveer van een individu, om tot een bepaalde actie of prestatie te komen. Het kan de persoon drijven tot een (gewenste) gedragsvorm. Wat ons drijft, zijn we ons vaak niet van bewust. De drijfveren van mensen verschillen. Dat maakt ook dat de perceptie die mensen van allerlei zaken hebben verschillend kan zijn. 

McClelland: “Onzichtbare drijfveren vormen de basis van onze normen en waarden en komen tot uiting in zichtbaar gedrag.” Drijfveren zeggen dus iets over je motivatie, houding, waarden en voorkeur. Als je een bepaalde gedragsverandering wenst te realiseren, is het dus belangrijk om te achterhalen, hoe je iemand kunt motiveren. 

Waar kun je de motivatie vergroten? 
Hoe goed ken jij je medewerkers? Ben jij benieuwd naar de drijfveren van jezelf én van jouw medewerkers? Vraag dan een DISC en drijfveren test aan bij de Compliment Groep en wij helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.