Neem vrijblijvend contact op

Ademcoaching

Zoals je ademt, leef je

Een goede ademhaling is belangrijk. Het lijkt zo voor de hand te liggen, maar toch doen veel mensen het niet. Veel mensen ademen te snel en te oppervlakkig. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in rust.

In de huidige maatschappij wordt er veel van ons gevraagd. De verwachtingen worden steeds hoger en alles gaat steeds sneller. Dan is het ook niet raar dat steeds meer mensen sneller en oppervlakkiger gaan ademen. Alles gaat sneller en vaak gaat onze ademhaling hierin mee. Vaak zijn mensen hier niet bewust van. Tijd dus voor verandering!

Ons ademhalingssysteem neemt de leiding In het spel van uitwisseling en vervanging. Net zoals ons spijsverteringssysteem een gelijksoortig systeem op gang brengt met de voeding die we binnen krijgen. Deze twee systemen vullen elkaar aan. Het ene voorziet het lichaam van brandstof  (voeding), waardoor het zich kan ontwikkelen en kan functioneren. Het andere zorgt ervoor dat het lichaam die brandstof om kan zetten in energie, waarmee het zijn batterijen kan opladen.

Hoe adem jij op dit moment? Check het maar eens. Is je ademhaling snel en gehaast? Of juist rustig en diep? Adem je hoog in je borst? Of juist in je (onder)buik? Vaak zijn we ons niet bewust van onze manier van ademhalen. Net zoals we ons niet bewust zijn hoe het eigenlijk met ons gaat.

Onze ademhaling wordt beïnvloed door veel dingen, onder andere door inspanning, emoties en overtuigingen. Zo stokt onze adem even als we schrikken. En als we gestrest zijn, dan ademen we oppervlakkig en snel. Ieder heeft zo zijn eigen adempatroon ontwikkeld. Jouw ademhaling laat dus zien hoe jij je leven leidt!

“Uit het hoofd in het lijf!”

De kracht van ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf.

Verbonden ademen wordt ook wel transformational breathing of rebirthing genoemd. Verbonden ademen maakt gebruik van een specifiek adempatroon dat weggedrukte trauma’s omhoog laat komen om te transformeren en dat ons fysiek revitaliseert tot op celniveau omdat alle vastzittende spanning weer gaat stromen. Dit kan daarom tijdens een ademsessie ook reacties geven op allerlei plekken in het lichaam. Dit zijn dingen die gebeuren, je hoeft er niet bang voor te zijn en je alleen te realiseren dat het heilzaam werkt en dat spanning in je lichaam aan het oplossen is.

De meeste mensen krijgen door hun huidige manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als we iets eng vinden, houden we onze adem in met als gevolg dat gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt, wat uiteindelijk veel vitale energie kost.

Als we gevoelens vasthouden, krijgen onze cellen en spieren niet genoeg lucht en dus niet genoeg vitale voeding. Zo verdoven we onszelf zonder dat we er erg in hebben. Door onze ademhaling te verdiepen, laten we onderdrukte gevoelens naar boven komen en mobiel worden. Hierdoor bevrijden we onszelf van verdriet en negatieve ervaringen.

Onze ademhaling is een goede graadmeter om aan te geven waar blokkades zich in je lichaam bevinden. Onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden zijn verbonden met onze ademhaling. Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven toe. Onverwerkte trauma’s en emoties uit ons verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen. In een ademsessie worden de gesloten gebieden geopend en de ademhaling verruimd.

Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven en vitale energie toe en open je de gesloten en teruggetrokken gebieden in jezelf. Zo worden diepe vastgezette gevoelens en gedachten losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen.

Elke ademsessie geeft inzicht, vertrouwen en ruimte. Verbonden ademen is de spil van het kunnen zijn in het nu, van het kunnen ervaren van wat het betekent om volledig aanwezig te kunnen zijn. Niets is dichterbij ons of intiemer dan onze eigen ademhaling. Daarmee is onze adem ook het voertuig van bewustzijn.

Ben je geïnteresseerd, wil je het een keer ervaren?

Maak een afspraak met Loes van der Donk, ademcoach: 06-42134193.